gallery/logga

Stora stallet

gallery/storastallet.hemsida

 I stora stallet som är ett varmstall finns 13 rymliga boxar. All inredning är helt handbyggt från grunden med egendesignade boxar. Detta var det första stallet vi byggde med början juli-97. Det var då ett kostall med en massa plankor som utgjorde provisoriska hästboxar. Vi bilade bort foderborden och fick därmed möjlighet att placera boxarna där vi ville ha dom. Vi valde att göra stora boxar med breda stallgångar, en stor sadelkammare, toalett, spolbox, tvätt & torkrum och fikarum. I detta stall finns även det stora höloftet där alla på gården har ett eget förvaringsutrymme.

 

 

Hyra stora stallet 3600:-/mån

Mellanstallet

Mellanstallet är ett modulstall från Cityboxen och rymmer två boxrader med totalt 14 boxar med skjutdörrar, en bred spånad stallgång, foderutrymmen och två uppvärmda sadelkammare där alla har varsitt personligt skåp. Varje box har ett eget öppningsbart fönster som hästarna älskar att stå och hänga ut huvudet genom. Hästarna går uppdelade ston och vallacker i anläggningens största hagar.

 

Hyra mellanstallet 3000:-/mån                                                

gallery/lillastallet.hemsida

Lilla stallet

Här har vi lilla stallet med 10 boxar som vi började bygga under hösten 2014. Boxarna har lite exklusivare design med plastplank, pulverlackade fronter och utfällbara krubbor. Vi har gjort en sadelkammare med stora skåp, ett foderrum och här finns två uppställningsplatser till i första hand hovslagare som har förtur att stå här och arbeta.

 

Även hästarna från lösdriften Bästhästen får stå här och sadla/sköta sina hästar vid tex dåligt väder.

Till det här stallet finns även här två hagar. En för vallackar och en för ston.

 

Hyra lilla stallet 3400:-/mån.

 

 

​Ridhuset

gallery/ridhus.hemsida

 Ridhuset byggdes 2001 och har yttermåtten 20x60m. Ridhuset är sedan 2005 endast tillgängligt för ekipage uppstallade på anläggningen. Uppstallade ekipage har förtur till organiserade träningar, utomstående i mån av plats och betalar då 60:- i manegeavgift. Stora Uringe ryttarförening äger mycket av hindermaterialet, vill man nyttja detta krävs att man löser medlemskap hos SURF.

Stallbackebanan

Herrgårdsbanan

Stallbackebanan med måtten 30x60m är vår största bana som ligger centralt mitt emot ridhuset. Den är belyst och har ett underlag med klenflis och grus. Här finns gott om plats för flera ekipage att rida samtidigt eller ställa upp större hoppbanor. De senaste åren har våra tävlingar hållits på den här banan då den gott och väl rymmer klubbens 20x40m dressyrstaket och domarplats.

Gäststall/lösdrift

gallery/gäststall.hemsida

Lösdriften drivs sedan 1/11 2014 av Gunilla och Helene på Bästhästen HB. Lösdriften är utbyggd och nyrenoverad, här finns plats för upp till 12 hästar som har tillgång till stora betesytor, skogsmark, ligghall och fikastuga/sadelkammare samt anläggningens alla övriga faciliteter.

 

Klicka här för att komma till Bästhästens hemsida:

gallery/lösdrift.hemsida
gallery/puttetarre.hemsida
gallery/mellanstall.hemsida

Ridhusschema

gallery/stallbanan.hemsida
gallery/litenherrgårdsbana.hemsida

Herrgårdsbanan med måtten 20x60m ligger beläget ovanför stora stallets hagar och precis nedanför bostadshuset. Underlaget består av sand och fibermassa och är under upprustning. Den ska breddas lite och en sarg ska upp runt bla. för att hålla materialet på plats

Ridhuset är aldrig egentligen bokat utan alla får rida i stort sett jämt.

Dock har vi mycket rullande organiserade aktiviteter och träningar som tex hoppning för Annika Wik på torsdagar, dressyrträning kvällstid på tisdagar för Ann, varannan onsdag för Wille.  Hoppning har företräde på torsdagar och söndagar. Tina har träningar på olika tider vecka till vecka och vi har äran att få hit Christer Hyckenberg samt A-tränare Hanchen Ressle för dressyrtränaingar ungefär en gång i månaden.

Vår anläggning och verksamhet har alla tillstånd som behövs och vi har fått goda vitsord från olika inspektörer gällande utformning och skötsel vilket vi är glada och stolta över.

 

Hos oss har vi lite olika priser men samma rutiner i alla stallen. Det som ingår i grundhyran som du ser nedan för de olika stallen är: tillgång till anläggningens alla faciliteter, 3 fodringar/ dag sommartid, 2 fodringar/dag vintertid, in och utsläpp och täckesservice alla dagar året runt. Vi har inget kollektivt upplägg. Tillkommer gör endast det strö och foder du förbrukar som finns att köpa till bra pris och kvalitet på gården.

(From 180201)